Кошница за пазаруване


Съвременната война


Автор: Уесли Кларк
Анотация: "Тази книга е посветена на мъжете и жените от въоръжените сили на държавите-членки на НАТО, на Генералния секретар, на държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на НАТО. Посвещавам книгата и на моето семейство - съпругата ми
Цена: 15 лв.  бр.


Детайлно описание: "Задълбочен, често противоречив и увлекателен разказ за политиката, личностите и целите, които стоят в основата на първото военно ангажиране на НАТО, написан от генерала, който командва силите на НАТО по време на конфликта в Косово. Размислите на Кларк върху уроците от Косово, характера и бъдещето на войните на Алианса и ролята на САЩ в Европа, заслужено ще намерят широка читателска публика от двете страни на Атлантика."
сенатор Джон Макейн

Уесли Кларк е роден на 23 декември 1944 година в град Чикаго, щата Илинойс. Започва военната си кариера във Виетнам, където е раняван 4 пъти. Като върховен главнокомандващ силите на НАТО в Европа от 1997 до 2000 г. води войната в Косово. Съветник е на Ричард Холбрук по Дейтънското мирно споразумение.

Кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия през 2004 г. и 2008 г.. Заедно с Петър Стоянов е член на борда на фондацията на Бил Клинтън „Глобъл инишитив“. Част от управата на Центъра за глобален диалог и сътрудничество и носител на Голямата награда за принос за разбирателството в следконфликтните региони на света.

Уикипедия

© 2021 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн