Кошница за пазаруване


През лупата на времето


Автор: Магдалена Бояджиева
Анотация: С авторски, цветни илюстрации на Магдалена Бояджиева
Цена: 7 лв.  бр.


Детайлно описание:

ВРАТА
 
Този свят е врата,
водеща в друга стая.
Със стени от вода.
Рибите са представата.
 
Птиците са корали
във море от сонети,
а небето е пълно
със летящи поети.

"През лупата на времето"

 

Магдалена Бояджиева е родена в гр. Ямбол. Завършила е изобразително изкуство във Великотърновския университет, специалност графика. Специализира илюстрация и оформление на книгата при Акад. Румен Скорчев във ВИИИ „Николай Павлович”, София.

Участва в международни и национални изложби. Илюстрира книги и разкази в България и Испания. От 1995 г. e член на СБХ.Има деcет самостоятелни изложби в България, Германия и Испания.
 
На последната й самостоятелната изложба в Дома на Културата в  Аликанте, Испания /2012/ всяка една от картините придружена  от нейно стихотворение, преведено на испански, по което е рисувана картината.
 
Има две издадени стихосбирки: „Дните на хората” (изд.къща "Сребърен лъв" София 2000) и „Извън циферблата” (изд."АТОН" София 2010). 
 
Чрез образ и слово, втората стихосбирка е свързана с гениалния испански художник Салвадор Дали и е притежаниe на новооткрития музей на Дали в Сейнт Питърсбърг, Флорида, САЩ, както и в музея на Салвадор Дали във Фигерaс, Испания.
 
Магдалена Бояджиева е член на Асоциацията на испанските художници   и поети в област Марина Алта / Associacio d,Artistes de la Marinna Alta.
 
Нейни стихове и картини са включени в известната испанска Антология „Поети на XXI в.”, включващa поети от цял свят, редактирана от испанския поет Фернандо Сабидо Санчес, а през 2014 е представена на страниците на испанското списание за изкуство и култура Arte Feniх, със свои стихове и картини.
 
През 2015 г. стихотворението й "Caballero del Tiempo" (Рицар на времето) е отличено c трета награда в конкурс на "Centro de Estudios Poéticos" Испания.
 
Третата й стихосбирка "През лупата на времето" отново е илюстрирана от авторката.
 
Магдалена Бояджиева живее и работи в Испания от 2002.
 
 

© 2021 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн