Кошница за пазаруване


Ерогенна зона


Автор: Радко Стоянчов
Анотация: Юбилеен поетичен сборник на един поет и общественик от Западните покрайнини - Босилеград; Радко Стоянчов, издава: "7 лъча", София - 2014г.
Цена: 9 лв.  бр.


Детайлно описание: "Ерогенна - та зона" на Радко Стоянчов - тръпната, дълбоката, чувствителната зона на неговото съществуване - се нарича БЪЛГАРИЯ. 

Жизненият път на Поета върви в ярките измерения на Любов, Правда, Чест и Съвест. Тези свещени понятия той изравнява с образа на РОДИНАТА - свиден, искрящ, болезнено-трагичен, непрежалим и незаменим.

Сборникът поезия "Ерогенна зона" разкрива образа на истинския родолюбец, творец, общественик и обикновен човек, който има смелостта да определи целия свят на зло и пошлост като Страната на Сатаната, срещу който се изправя Рицарят на Честта и Правдата.


„Сборникът „Ерогенна зона" е изключително ценна книга и заема особено място в литературата на българите в Сърбия, а по своята оригиналност е уникално явление и в съвременната българска литература.

Освен общочовешките теми за любовта към любима, род и Родина, поезията на Радко Стоянчов с едно тънко чувство за хумор, хронологически разобличава значителни събития, явления и личности оставили трайна следа в обществения живот на малцинството и особено в родния му Босилеград.”


Културно-информационен център на българското национално малцинство "Босилеград" в Сърбия

http://www.kicbos.org/

© 2021 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн