Кошница за пазаруване


Делириум


Автор: Белчо Дончев
Анотация: „Истинска политика се прави от малцинство и по правило с непопулярни средства. Истинска култура се прави от малцинство. Истински изкуство и наука се правят от малцинство. Нещастни са държавите, чието бъдеще се определя от мнозинството.” Белчо До
Цена: 10 лв.  бр.


Детайлно описание: Белчо Дончев си е измислил една държавица. По определен начин тя наподобява онази, която обитаваме днес. Тя ни е толкова позната, че можем да видим себе си някъде сред сенките на парадокса, наречен „демократичен преход”.

Но най-парадоксалното от всичко е, че гротеската не прилича на литературен похват, нарочно деформиращ родния пейзаж, за да подсили внушението. Ние просто живеем в деформирана реалност, в истинска политическа гротеска, в налудно състояние, облъчвани денонощни от медийни лъжи.


…Един ден всичко ще бъде затрупано с тонове пепел, с гигабайтове забрава, с лавини от неистини. Затова този книга е важна за наместване на частите, от които трябва да се разчете истинската история на българския посткомунизъм. Тя е част от истината. Не от лъжата.

Рени Нешкова

© 2020 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн